Bloedig moment levert De Leeuw problemen op: Kan ik me niet bedenken

Bloedig moment levert De Leeuw problemen op: "Kan ik me niet bedenken"

Gepubliceerd: vrijdag 23 oktober 2015 om 07:14vr 23-10-2015 om 07:14

Op bezoek bij Slovan Liberec pakte FC Groningen zijn eerste punt ooit in het Europa League-toernooi. Michael de Leeuw kreeg in het duel (1-1) een rode kaart en reageerde verongelijkt, terwijl keeper Sergio Padt nog hoop heeft op een wonder.

"Het is ongelofelijk", wijst De Leeuw na afloop tegenover RTV Noord op zijn rode kaart. "Ik had totaal geen intentie om hem te raken. Ik denk dat de scheidsrechter rood geeft vanwege het bloed, iets anders kan ik niet bedenken." Opvallend was dat De Leeuw op dat moment pas vijf minuten in het veld stond, aangezien hij als invaller binnen de lijnen kwam in de 78e minuut en na 83 minuten mocht inrukken.

Wat gebeurde er preices? "De bal stuitert op en ik wil hem terughalen. Op dat moment komt hij er met zijn hoofd voor. Ik vind het klote voor hem, maar dit hoort er wel gewoon bij. Het is geel, maximaal. Ik baal ervan, want hierdoor benadeel ik het team wel, al had ik er geen rood voor moeten krijgen", weet de speler, die vervolgens niet veel meer van de wedstrijd kon volgen. "Je zit hier onder de grond. Ik hoorde wel wat gejuich. Wij hadden zoveel supporters mee, waardoor ik niet wist of het voor ons was of voor Liberec."

Het was voor beide partijen. Slovan maakte de 1-0 en Groningen vlak voor tijd via Danny Hoesen de 1-1. "We leven nog", concludeerde De Leeuw. Padt: "We wisten dat we moesten winnen om nog een kans te maken. Maar we staan nog steeds maar drie punten achter op Liberec en Marseille heeft vandaag verloren. Er is dus nog steeds hoop."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Gaat Groningen het nog redden?

Ja
46%
Nee
54%
(725 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws