FC Utrecht boekt met tien man eerste uitzege, PEC baalt als een stekker

23-10-2015 21:51
1

PEC Zwolle en FC Utrecht hebben vrijdagavond de tiende speelronde van de Eredivisie afgetrapt. PEC, dat vorige week keihard onderuit ging op eigen veld (1-5 tegen Vitesse), verloor vanavond met 1-2 van FC Utrecht.

Utrecht, dat in haar laatste vier duels slechts twee punten wist te pakken, begon zonder overtuiging aan het duel in het IJsseldeltastadion. Dat was duidelijk terug te zien toen het duel een kwartier onderweg was. Louis Nganioni, gehuurd van Olympique Lyon, speelde de bal veel te slap in op Robin Ruiter. De Utrecht-goalie wist in eerste instantie nog te redden, maar in de rebound was het de koelbloedige Wouter Marinus die PEC Zwolle op een 1-0 voorsprong zette.

Tien minuten later lag de bal aan de andere kant in het netje. Sebastièn Haller maakte zijn zesde van het seizoen. Vlak voor rust was het Utrecht-verdediger Timo Letschert die vanuit een corner de bal perfect wist te raken, maar zijn kopbal ging rakelings naast.

In de tweede helft kwam Utrecht beter voor de dag dan in de eerste helft. Het leverde de nodige speldenprikjes op, maar het lukte de ploeg van trainer Eric ten Hag niet om op voorsprong te komen. Ook PEC slaagde er niet in om in kansrijke posities te komen en zodoende bloedde de wedstrijd langzaam maar zeker dood.

Tot vlak voor tijd. Utrechter Mark van der Maarel pakte Lars Veldwijk beet in het strafschopgebied en scheidsrechter Braamhaar kon niks anders doen dan rood geven en een pingel toekennen aan PEC. Maar Stef Nijland vergat te scoren en schoot de bal hoog over. In de allerlaatste minuut wees Braamhaar opnieuw naar de stip. Ditmaal in het voordeel van Utrecht. Haller nam de verantwoordelijkheid en schoot de bal stijf in de kruising. Zodoende is de eerste uitzege van Utrecht een feit.