Henry voorspelt transfer Guardiola: Ik denk dat hij uiteindelijk zal komen

Henry voorspelt transfer Guardiola: "Ik denk dat hij uiteindelijk zal komen"

27-10-2015 15:00
5

Thierry Henry verwacht dat Josep Guardiola, de huidige trainer van Bayern München, in de nabije toekomst naar Engeland zal vertrekken. Dat zegt het icoon van Arsenal in gesprek met Sky Sports.

Guardiola heeft nog een contract tot het einde van het lopende seizoen bij de Duitse grootmacht. Henry ziet een toekomst in de Premier League in het verschiet voor de voormalig coach van FC Barcelona. "Ik denk dat hij uiteindelijk zal komen." Dat baseert de Fransman op de winnersmentaliteit van Guardiola. "Hij zal in elke competitie de titel willen pakken."

"Het zou bij hem passen, werken in Premier League. Hij is een geweldige vent en heeft een goede voetbalvisie. Hij is altijd een à twee stappen verder", zo vervolgt Henry, die momenteel in Engeland als analist werkzaam is. "Hij is een van de beste coaches die ik ooit heb gehad."

Overigens hoeft de taalbarrière een eventuele overgang naar Engeland niet tegen te houden. Volgens de oud-spits van Arsenal spreekt Guardiola al Engels. "Misschien is dat een indicatie dat hij snel komt."