In het kort: Barcelona blameert zich tegen derdeklasser, Schalke 04 uitgeschakeld

In het kort: Barcelona blameert zich tegen derdeklasser, Schalke 04 uitgeschakeld

28-10-2015 22:25
4

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Barcelona blameert zich tegen derdeklasser
FC Barcelona heeft zichzelf een slechte dienst bewezen door in het bekertoernooi met 0-0 gelijk te spelen tegen derdeklasser Villanovense. Daardoor moet de Spaanse topclub op herhaling in Camp Nou. Barcelona speelde met een veredeld B-elftal met onder meer jeugdspelers Kaptoum, Sergi Samper en Gerard Gumbau. Sterren Luis Suarez en Neymar ontbraken.

Schalke 04 uitgeschakeld
Schalke 04 is uitgeschakeld in het Duitse bekertoernooi door Borussia Mönchengladbach. De bezoekers wonnen met 0-2 door Lars Stindl en Thorgan Hazard. Werder Bremen schakelde FC Köln met 1-0 uit door een goal van Anthony Ujah. VFB Stuttgart versloeg Carl Zeiss Jena met 0-2, terwijl Eintracht Braunschweig met 0-4 won bij Reutlingen.

Dortmund en Leverkusen winnen bekerduels
Bayer Leverkusen en Borussia Dortmund hebben woensdagavond de derde ronde van het Duitse bekertoernooi bereikt. BVB maakte in eigen huis gehakt van tweedeklasse SC Paderborn: 7-1. Gonzalo Castro scoorde twee keer namens de thuisploeg en ook de namen van onder meer Shinji Kagawa en Henrikh Mkhitaryan verschenen op het scorebord. 

Leverkusen kende op bezoek bij streekgenoot Viktoria Köln een simpel avondje: 0-6. Vleugelspits Julian Brandt tekende zelf voor de openingstreffer en leverde daarna ook nog drie assists af. Javier Hernández scoorde tweemaal tegen Viktoria, waar Nederlander Jules Reimerink (ex-Go Ahead Eagles) meespeelde. 

Roda JC mist Swinkels tegen Ajax
Arjen Swinkels kan voorlopig niet meedoen bij Roda JC. De verdediger verliet na een botsing het veld per brancard tijdens de wedstrijd tegen Excelsior van afgelopen weekend. Swinkels heeft last van zijn rug en is twee tot vier weken uitgeschakeld, meldt de NOS. Daardoor mist hij onder meer het treffen met ADO Den Haag en Ajax.

Ajax sluit weer Chinese deal
Ajax heeft een sponsordeal en mediapartnerschap gesloten met het Chinese bedrijf Le Sports. "Ajax denkt door de samenwerking nog beter in staat te zijn de Chinese Ajax-fan te bereiken en voor Chinese partners extra promotiemogelijkheden te realiseren. Met Sengled, CST, Huawei en Le Sports hebben we nu vier grote Chinese sponsors", reageert directeur Edwin van der Sar verheugd. De deal loopt door tot juni 2018.

Blatter heeft spijt en geeft Platini de schuld
Sepp Blatter heeft spijt. De geschorste FIFA-voorzitter stelt dat hij na het WK 2014 al had moeten aftreden. "Ik had toen de moed moeten opbrengen me terug te trekken, maar vijf van de zes continentale bonden smeekten me aan te blijven. Ze waren bang dat iemand uit Europa aan de macht zou komen en de UEFA dan het hele mondiale voetbal zou controleren." Ook gaf Blatter Michel Platini de schuld van de crisis bij de FIFA. "Van begin af aan was ik het doel van de aanval en Platini heeft dat geregisseerd. Het is iets persoonlijks."

Oproep voor Havenaar uit Azië
Mike Havenaar is opgenomen in de voorlopige selectie van Japan. De spits van ADO Den Haag scoort er dit seizoen makkelijk op los met zeven goals in negen duels en dat is ook in Japan niet onopgemerkt gebleven. Volgende maand speelt het land tegen Singapore en Cambodja. De laatste interland die Havenaar voor Japan speelde was ruim twee jaar geleden.

Operatie voor Heerenveen-speler
De kans is klein dat sc Heerenveen nog voor de winterstop over Younes Namli kan beschikken. De Deense middenvelder wordt opnieuw geopereerd, zo meldt een medewerker van sc Heerenveen TV op Twitter. Het herstel van de buikspierblessure gaat zo langzaam dat een nieuwe ingreep noodzakelijk is. De speler zelf hoopt vlak voor de winterstop zijn rentree te kunnen maken. Namli kwam dit seizoen alleen in de eerste competitiewedstrijd in actie.

Ex-AZ-spits 'out'
Werder Bremen kan de komende weken niet beschikken over Aron Jóhannsson. De tot Amerikaan genaturaliseerde IJslander kampt met een irritatie aan een zenuw en wordt daar woensdag voor geopereerd, meldt Kicker. De spits, die de naar Schalke 04 vertrokken Franco Di Santo opvolgt, moet daardoor even geduld hebben. Tot op heden heeft hij twee competitiedoelpunten voor Werder gemaakt.