Alle ogen gericht op AZ-aanwinst: Ze wachten al een tijdje op nieuwe beelden

Alle ogen gericht op AZ-aanwinst: "Ze wachten al een tijdje op nieuwe beelden"

29-10-2015 11:05
3

Mounir El Hamdaoui is na drie jaar in het buitenland gespeeld te hebben weer terug op Nederlandse bodem. Onlangs tekende hij een contract bij zijn oude club AZ. De spits, die onder meer een verleden heeft bij Ajax, Fiorentina en Málaga, laat in gesprek met Voetbal International weten vol vertrouwen te zijn over zijn toekomst.

"Ik snap het dat straks alle ogen even op mij zijn gericht en dat het publiek extra op me let", zo geeft de 31-jarige spits aan. De afgelopen drie jaar speelde El Hamdaoui weinig en vond hij slechts zeven keer het net, maar zijn speelstijl is wel hetzelfde gebleven. "Ik voetbal op intuïtie en dat is niet veranderd. Ik doe nog altijd wat er in me opkomt."

In het verleden leverde dat een aantal schitterende doelpunten op. "Mijn broers laten me nog geregeld doelpunten zien die ik heb gemaakt, maar ze wachten al een tijdje op nieuwe beelden."

Door het geringe aantal speelminuten van de laatste jaren is het de vraag of El Hamdaoui het nog in zich heeft om voor AZ van waarde te zijn. "Ik begrijp die bedenkingen wel." Toch heeft de achtvoudig international van Marokko er vertrouwen in. "Maar ik heb drie jaar ook iedere dag op hoog niveau getraind met Europese topspelers. Daar word je altijd beter van. Maar we zullen het straks in de wedstrijden zien."