Feyenoord kopieert Atlético en maakt Ajax bang: Kuyt voelde dat perfect aan

Feyenoord kopieert Atlético en maakt Ajax bang: "Kuyt voelde dat perfect aan"

30-10-2015 07:05
9

Feyenoord liet woensdag in de bekerkraker tegen Ajax (1-0) zien dat het ook kan strijden voor een overwinning. Het mooie voetbal zegevierde niet, de strijdlust won het van het voetbal. Karim El Ahmadi weet waar Feyenoord het op kan winnen, terwijl Ronald de Boer Dirk Kuyt een compliment maakt.

El Ahmadi leerde een belangrijke les. "Tegen de technische spelers van Ajax moet je altijd het randje opzoeken. In de Kuip moet je iets uitstralen waardoor ze een beetje bang van je worden. Dat hebben we gedaan, niet meer en niet minder", stelt de middenvelder van Feyenoord in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Kijk, vorig seizoen waren wij veel beter, maar verloren we. Nu was Ajax voetballend verder dan wij, dan moet je daar iets tegenover zetten. Strijd, overleven. Dat hebben wij in huis. Dit hebben Nederlandse clubs veel meer nodig."

De Boer is het met hem eens: "Feyenoord toonde de over-mijn-lijk-mentaliteit. En dat is zeker een belangrijk aspect om het Nederlands voetbal op te krikken. Atlético Madrid is een treffend voorbeeld. Die houden op die manier al jaren stand tegen Real Madrid en Barcelona. Je moet tijdens wedstrijden kunnen zeggen: we gaan het vandaag over deze boeg gooien. Dirk Kuyt voelde dat perfect aan. Maar of dat op de lange termijn werkt? Dan wint toch het voetbal. Of minstens een combinatie tussen strijd en verzorgd voetbal. De bal is altijd sneller dan de voetjes."