Groep A: Real Madrid steelt punten en verzekert zich al van achtste finales

Groep A: Real Madrid steelt punten en verzekert zich al van achtste finales

03-11-2015 22:39
1

Real Madrid heeft dinsdagavond Paris Saint-Germain verslagen in het eigen Bernabeu. Door een blunder van doelman Kevin Trapp eindigde de Champions League-kraker in 1-0.

Real Madrid en Paris Saint-Germain stelden twee weken geleden zwaar teleur met een doelpuntloos gelijkspel en ook dinsdagavond kwam het duel tussen de twee Europese grootmacht nooit echt los. Opvallend was wel dat de thuisclub in eigen huis het initiatief moest laten aan de bezoekers uit Frankrijk.

PSG kreeg ook de kansen, maar onder meer Zlatan Ibrahimovic slaagde er niet in te scoren. Dat lukte Nacho Fernandez wel. De in de eerste helft ingevallen linksback profiteerde van een taxatiefout van PSG-doelman Trapp. Het doelpunt na een half uur spelen was genoeg voor een nipte zege van de Madrilenen op de Parijzenaars: 1-0. Angel Di Maria raakte in de slotminuut nog de lat.

Shakhtar - Malmö 4-0
In Oekraïne hield Shakhtar Donetsk de strijd om plek drie in groep A spannend. De thuisploeg won met 4-0 van Malmö FF. Oleksandr Gladkiy, Darijo Srna (penalty), Taras Stepanenko en Alex Teixeira waren de doelpuntenmakers. Shakhtar en Malmö delen door het resultaat in Lviv de derde plek. Beide clubs hebben drie punten. PSG heeft er zeven en Real leidt met tien punten.