Tottenham-manager verbant international na incident: Moet daarvoor boeten

Tottenham-manager verbant international na incident: "Moet daarvoor boeten"

04-11-2015 21:30

Andros Townsend, vleugelaanvaller van Tottenham Hotspurs, kreeg het na afloop van de competitiezege op Aston Villa aan de stok met een lid van de medische staf van Spurs. Gevolg: voorlopig komt hij niet meer voor in de plannen van manager Mauricio Pochettino. 

Townsend zat tijdens de wedstrijd tegen Villa (3-1 zege voor Tottenham) negentig minuten op de bank. Na het duel moesten de reserves nog wat uitloopoefeningen doen op het veld en er ontstond een felle discussie tussen de international en fitnesscoach Nathan Gardiner. Het incident is de afgelopen dagen breed uitgemeten in de Britse pers. 

Pochettino heeft woensdag, in de aanloop naar het Europa League-duel met Anderlecht, laten weten dat Townsend (24) niet geselecteerd wordt voor de ontmoeting met de Belgen. "Als je je verkeerd gedraagt, moet je daarvoor boeten", aldus de Argentijnse manager in gesprek met de London Evening Standard. 

"Discipline is heel erg belangrijk voor mij. We hebben veel jonge spelers, die mogen fouten maken, maar als je een bepaalde grens passeert, dan moet ik daar als trainer iets aan doen. Ik snap dat spelers geïrriteerd zijn wanneer ze minder spelen dan ze zouden willen", vervolgde hij. "Maar dit is dan niet echt de manier om je trainer te overtuigen."