AZ-middenvelder hoopt op revanchegevoelens: Ik heb er wel even mee gezeten''

AZ-middenvelder hoopt op revanchegevoelens: "Ik heb er wel even mee gezeten''

05-11-2015 12:12
1

Voor AZ is het donderdagavond erop of eronder. In de Europa League wacht FC Augsburg en de Alkmaarders kunnen de punten goed gebruiken. Zéker na het pijnlijke thuisverlies tegen de Duitsers van twee weken geleden (1-0). Dat beseft ook Ben Rienstra.

Met drie punten uit evenveel wedstrijden staat AZ op een gedeelde derde plaats in de poule, samen met Augsburg. Een overwinning is dus noodzakelijk om de aanstaande tegenstander voorbij te gaan en Athletic Bilbao en Partizan Belgrado in het vizier te houden. "Dit zijn de leuke wedstrijden", zegt Rienstra in gesprek met de NOS. "We moeten zorgen dat we winnen."

Wedden

Meer odds

Afgelopen weekend verloor AZ verrassend met 2-4 van NEC. "Ik heb er wel even mee gezeten. Laten we hopen dat iedereen er zo instaat en dat we ons allemaal willen revancheren", roept Rienstra zijn medespelers op. "We moeten er in ieder geval met zijn allen voor gaan, dan kunnen we elkaar niets verwijten."

Rienstra heeft vertrouwen in een goede afloop tegen de hekkensluiter van de Bundesliga. "Thuis hebben we pech gehad met die vrije trap tegen. Voor de rest geef je eigenlijk niets weg. Eigenlijk moet je gewoon met 4-1 winnen, maar dat doe je niet. Dat moet dan nu maar gebeuren."