Net zo verrast met de Barça-interesse als met de kans die ik bij Ajax kreeg

"Net zo verrast met de Barça-interesse als met de kans die ik bij Ajax kreeg"

05-11-2015 16:58

Thomas Vermaelen wist niet wat hij hoorde toen hem vorig jaar werd verteld dat FC Barcelona geïnteresseerd was. "Ik was verbijsterd, om eerlijk te zijn", zegt de Belg, die in 2014 van Arsenal overkwam, tegen FourFourTwo.

"Ik was net zo verrast als toen ik een kans kreeg in het eerste elftal van Ajax als een jonge speler en toen Arsenal een paar jaar later voor mij kwam. Het is de droom van iedere voetballer om voor zulke grote clubs te spelen, dus natuurlijk was ik blij."

Vermaelen kijkt terug naar het moment van de onderhandelingen met de Spaanse grootmacht. "Mijn situatie bij Arsenal versnelde de gesprekken. Ik had nog maar een contract van één jaar, dus het risico dat ik transfervrij vertrok bestond. En omdat ik niet zoveel speelde was Arsenal er niet echt rouwig om dat ik vertrok."

Na lang blessureleed maakt Vermaelen weer volwaardig deel uit van het eerste elftal van Barcelona. Voor hem is de tijd om prijzen in Spanje te winnen nu aangebroken. "Ik vind niet dat ik veel prijzen heb gewonnen, omdat ik niet kon spelen. Laten we hopen dat we het succes van vorig jaar (het winnen van de treble, red.) dit jaar kunnen herhalen terwijl ik erbij ben."