Europa League-treffen op losse schroeven door gestolen kicksen

Europa League-treffen op losse schroeven door gestolen kicksen

05-11-2015 18:17
7

Een opmerkelijk incident in aanloop naar de Europa League-wedstrijd tussen Olympique Marseille en Sporting Braga. De Portugezen zijn het slachtoffer van diefstal.

Daarbij zijn alle voetbalschoenen van alle spelers buitgemaakt. Dat gebeurde na de training van woensdagavond in het Stade Vélodrome, het onderkomen van Marseille. Donderdagochtend stelde een official van Braga de diefstal vast, waarna de UEFA in paniek werd gebeld.

Marseille stelde een privéjet beschikbaar aan Braga om nieuwe kicksen op te halen uit Portugal, maar dat plan kwam niet van de grond door tijdgebrek. Ook een voorstel van Marseille om zelf nieuwe schoenen voor de spelers van Braga te kopen, werd afgewimpeld door de Portugese club.

Na overleg tussen de twee clubs en de UEFA is besloten om donderdag 'gewoon' om 19.00 uur af te trappen. Het is nog niet duidelijk of Braga ook aanwezig zal zijn. Als de ploeg niet op het veld verschijnt, wacht een zware boete of zelfs uitsluiting uit de Europa League. Braga en Marseille zitten in dezelfde groep als FC Groningen.