Fluitconcert van Ajax-fans voor Van Persie: Ik voel de waardering

Fluitconcert van Ajax-fans voor Van Persie: "Ik voel de waardering"

05-11-2015 22:01
14

Robin van Persie werd donderdagavond in de Europa League-wedstrijd tussen Ajax en Fenerbahçe getrakteerd op een striemend fluitconcert. Dat gebeurde toen hij in de tweede helft naar de kant werd gehaald.

Na afloop werd op social media schande gesproken van het gedrag van de Ajax-aanhang. De spits maakt daar nu zelf een einde aan. "Prima, niks aan de hand, hoort erbij", laat hij weten aan Ajax Life. Ook De Telegraaf ving een korte reactie op. "Ik voel de waardering bij de pers, de fans en mijn medespelers."

En tegenover het Algemeen Dagblad. "Ik wil voor mijn land spelen", aldus Van Persie, die bij de NOS al aangaf in elk geval niet te gaan bedanken voor Oranje. "Dat is nog steeds een hele eer voor mij en dat wil ik blijven doen.''

"Ik heb in tien jaar 101 interlands gespeeld, vijftig keer gescoord en zo'n twintig assists gegeven", somt de topscorer aller tijden op. "Ik voetbal voor het volk en voor mijn land. Nee, niet voor de bondscoach. Met de ene bondscoach heb je een betere klik dan de andere. Maar ik heb geen problemen met Danny Blind. Zeker niet."