Hasselbaink mengt zich in racisme-discussie: Belachelijk om dat te denken

Hasselbaink mengt zich in racisme-discussie: "Belachelijk om dat te denken"

07-11-2015 11:39
0

In Engeland woedt er regelmatig een discussie over het opvallend lage aantal donkere managers dat actief is in het professionele voetbal. Deze week laaide het onderwerp weer eens op, toen uitgerekend twee donkere oefenmeesters hun congé kregen. 

Chris Ramsey and Chris Powell werden ontslagen bij respectievelijk Queens Park Rangers en Huddersfield Town. Herman Ouseley, voorzitter van de anti-racismecampagne Kick it Out legde daarna indirect de link tussen de huidskleur en het ontslag van de twee. Ouseley liet weten 'uiterst teleurgesteld' te zijn over de gang van zaken. "Dit gaat niet helpen voor de volgende generatie donkere managers in het Engelse profvoetbal."

Jerrel Hasselbaink, manager van League One-formatie Burton Albion, distantieerde zich in gesprek met Talksport van die speculatie. "Nee, zo wil ik absoluut niet denken. Zo mág ik niet denken van mezelf. Zo'n persoon ben ik niet. Het is belachelijk om te denken: oh, ze zijn ontslagen omdat ze een donkere huidskleur hebben", aldus de oud-spits van onder meer Chelsea en Leeds United. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie