Pikante zege voor Groenendijk bij terugkeer: Vertrek was hier niet nodig geweest

Pikante zege voor Groenendijk bij terugkeer: "Vertrek was hier niet nodig geweest"

08-11-2015 09:45
1

Excelsior doet het dit seizoen verrassend goed in de Eredivisie. Door de 2-3 zege bij Willem II is de ploeg van coach Alfons Groenendijk naar tiende plek geklommen.

"We begonnen niet goed aan het seizoen, maar staan nu na twaalf wedstrijden op vijftien punten", zei Groenendijk na de vierde uitwedstrijd van Excelsior waarin het niet verloor. "Daarnaast hebben we ook afstand genomen van een concurrent en de onderste plaatsen."

Groenendijk was blij met de manier waarop Excelsior tegen Willem II twee keer terug van een achterstand kwam en uiteindelijk zelfs won. "Wij hebben onze aanvallers niet achter hun verdedigers aan laten lopen. Dit hebben we gedaan, zodat ze op snelheid de aanval konden zoeken. Daarmee konden we de tegenstander pijnigen en dat hadden we misschien nog wel meer kunnen doen."

Voor Groenendijk was het bezoek aan Tilburg een terugkeer naar de club waar hij in 2010 werd ontslagen vanwege tegenvallende prestaties. "Het voelt ontzettend goed om hier te winnen", zei de coach. "Ik heb hier ontzettend goed kunnen werken met mensen die vrienden van me zijn geworden. Dus ik heb absoluut niets tegen Willem II. Ik blijf erbij dat mijn vertrek hier niet nodig was geweest, maar daar loopt elke trainer tegenaan, dus daar moet ik niet over zeuren", aldus Groenendijk tegen de NOS.