De Eredivisie-flops: slappe duo's van Ajax en PSV samen met verloren Twente-trio

De Eredivisie-flops: slappe duo's van Ajax en PSV samen met verloren Twente-trio

09-11-2015 11:45
5

In de twaalfde speelronde vielen vooral veel FC Twente-spelers door de mand. De Tukkers leveren drie spelers, gevolgd door een tweetal van Ajax en PSV. Feyenoord levert na de Klassieker (1-1) één flop.

Alexander Bannink (De Graafschap)
Het was een lastige keuze: Bannink of Cas Peters. Maar Bannink miste de twee beste kansen voor De Graafschap tegen NEC Nijmegen. De hekkensluiter had kansen op minimaal een punt, maar die werden om zeep geholpen.

Mitchell Dijks (Ajax)
Dijks moet een voorbeeld nemen aan Kenny Tete, die in de Klassieker wel goed op de been bleef. Dijks was zoekende, had moeite met het wenden en keren en werd keer op keer verrast.

Luciano Narsingh (PSV)
Waarom PSV-trainer Phillip Cocu nog voor Narsingh kiest en niet voor Gaston Pereiro is een groot raadsel voor PSV-fans, die Narsingh uitfloten. Dat valt niet goed te praten, maar het spel van Narsingh is belabberd.

Adam Maher (PSV)
In één ruk gaan we door naar een andere belabberde PSV'er: Maher. De middenvelder valt al weken uit de toon, op een goede wedstrijd bij CSKA Moskou na. Ook tegen FC Utrecht werd hij gewisseld. Jorrit Hendrix bracht veel meer.

Dries Wuytens (Willem II)
Wat een pech voor deze verdediger. Werd afgetroefd door Tom van Weert bij de 1-1, maakte zelf de 2-1 tegen Excelsior, maar ging afgrijselijk in de fout bij de 2-2 en 2-3 van de Kralingers. Hij veroorzaakte een strafschop en leverde de bal in bij de 2-3.

Joël Drommel (FC Twente)
Tsja, jong. Laten we het daarop houden. Keek vragend naar de arbiter, leek te smeken om een overtreding, maar zag dat zijn fout de 0-2 van Kenny Otigba inleidde tegen sc Heerenveen. Had overigens wel pech bij de eigen goal van Andersen.

Joachim Andersen (FC Twente)
En Andersen is dan ook de volgende Tukker die in het lijstje met flops voorkomt. Maakte een afwezige indruk en werkte op lachwekkende wijze de 1-3 achter zijn eigen doelman.

Felipe Gutierrez (FC Twente)
Nog een afwezige Twente-speler dan maar? Gutierrez valt uit de toon, lijkt totaal geen zin in voetbal te hebben en loopt er verloren bij op het middenveld. Twente kan hem juist goed gebruiken.

Michiel Kramer (Feyenoord)
In de Klassieker kon Kramer geen potten breken. De spits van Feyenoord werd halverwege de tweede helft gewisseld. Giovanni van Bronckhorst had ongetwijfeld genoeg van de nonchalante houding van Kramer.

Lasse Schöne (Ajax)
Een andere speler die bij de Klassieker geen potten kon breken: Schöne. Werd door Terence Kongolo vakkundig uit de wedstrijd gespeeld en had totaal geen aandeel in het spel van Ajax, werd ook nog voor rust gewisseld wegens een blessure.

Marvelous Nakamba (Vitesse)
Ontsnapte onlangs tegen Ajax nog aan een rode kaart, maar sollicteerde tegen AZ opnieuw naar een rode prent. Kreeg die ook, volledig terecht, na een harde charge op Derick Luckassen. Vitesse verloor mede daardoor de wedstrijd met 0-2.