Heerenveen lijkt rond met aan PSV, Ajax en AZ gelinkte vleugelspeler

Heerenveen lijkt rond met aan PSV, Ajax en AZ gelinkte vleugelspeler

10-11-2015 16:16
1

SC Heerenveen is dicht bij de komst van Arber Zeneli. De twintigjarige vleugelspeler, die in Zweden te boek staat als een groot talent, schijnt op het vliegtuig naar Nederland te zijn gestapt.

Zeneli staat onder contract bij Elfsborg, maar het seizoen in Zweden is ten einde en dus is dit het ideale moment om de stap naar de Eredivisie te maken. De verwachting is dat Zeneli en zijn zaakwaarnemer deze week in Heerenveen arriveren om de puntjes op de i te zetten. De aanvaller zal vervolgens zijn handtekening onder een meerjarig contract zetten, meldt Boras Tidning. Het is niet bekend hoe hoog de transfersom is die Elfsborg verlangt.

Zeneli werd in een eerder stadium in verband gebracht met een transfer naar AZ, terwijl ook Ajax en PSV hem in de gaten hielden. Hij deed afgelopen zomer als jeugdinternational mee aan het EK onder-21, dat door Zweden werd gewonnen. Ook Simon Tibbling (FC Groningen), Simon Gustafson (Feyenoord) en Sam Larsson (zijn mogelijk toekomstige teamgenoot van Heerenveen) maakten deel uit van de Zweedse selectie.