Engelsman in de Eredivisie: Kende de naam wel uit Football Manager

Engelsman in de Eredivisie: "Kende de naam wel uit Football Manager"

11-11-2015 20:19
1

Bij De Graafschap loopt dit seizoen Andrew Driver rond. De 27-jarige middenvelder met een verleden bij Hearts, Aberdeen en Houston Dynamo kende de Doetinchemmers voor zijn komst afgelopen zomer van een voetbalspel.

"Ik kende de naam De Graafschap wel", zegt Driver in gesprek met Voetbal International. "Ik was een fervent Football Manager-speler, in die game kwam ik de naam tegen. Het is een kleine club, iedereen kent elkaar. Maar het enthousiasme is aanstekelijk."

Over de competitie zegt de geboren Engelsman: "De Eredivisie is geen Premier League, maar Nederland heeft veel goede spelers voortgebracht. Het verhaal dat FC Twente interesse had toen ik speler van Hearts was, ken ik. Het is er nooit van gekomen, omdat Twente niet aan de vraagprijs wilde voldoen."

Hoewel Driver als een technisch vaardige speler wordt gezien, heeft hij zich flink moeten aanpassen aan de Eredivisie. "Ik heb in drie landen gespeeld en eigenlijk is het overal hetzelfde, behalve in Nederland. Dat is toch een typische manier van voetballen. Ik vind het mooi te zien en mee te maken. Ik heb vaak gehoord dat ik met mijn technische manier van spelen hier wel zou passen, maar ik ren soms als een idioot over het veld, hoor. Wat dat betreft, ben ik wel een Engelse speler."