Oud zeer bij Gullit: De manier waarop ik weg moest, vond ik pijnlijk

Oud zeer bij Gullit: "De manier waarop ik weg moest, vond ik pijnlijk"

14-11-2015 21:16

Hij werd binnengehaald als een verlosser, als iemand die Chelsea gloriejaren moest gaan bezorgen. Maar na zijn aanstelling als manager in 1996 en het winnen van de FA Cup in mei 1997, werd Ruud Gullit begin 1998 op straat gezet door The Blues. 

Chelsea stond op dat moment nota bene op een tweede plaats in de Premier League. Zijn gedwongen vertrek van Stamford Bridge zit Gullit ruim zeventien jaar later nog altijd niet lekker. Onderhandelingen over een nieuw contract zouden volgens toenmalig voorzitter Ken Bates een aanleiding zijn geweest van de breuk. "Bates vertelde in de media dat ik te veel geld zou hebben gevraagd, maar we hebben daarover nooit onderhandeld", blikt Gullit terug met Voetbakl International. 

"Het is toch altijd zo dat je een voorstel doet, waarna er een tegenvoorstel komt. Dat is niet gebeurd", vervolgt hij. "Wat ik al langer hoorde, was dat ik in de weg stond van bepaalde transfers. Een één-tweetje tussen leiding en zaakwaarnemers. Zij kwamen met spelers die ik niet wilde, omdat ik ze niet vond passen bij Chelsea, zoals Chris Sutton. Er was veel onduidelijkheid in de leiding. De manier waarop ik weg moest, vond ik pijnlijk."