'Newcastle denkt wél kans te maken en werkt aan bod van 28 miljoen euro'

'Newcastle denkt wél kans te maken en werkt aan bod van 28 miljoen euro'

15-11-2015 18:12

Engeland maakt zich op voor een nieuwe transfersoap rond Saido Berahino. De aanvaller van West Bromwich Albion wordt nu begeerd door Newcastle United.

Dat meldt The Sun zondagavond. In de zomer zat Tottenham Hotspur achter Berahino aan, maar de Londense club slaagde er ondanks verwoede pogingen niet in West Brom te overtuigen. Newcastle denkt in januari wél een goede kans te maken. Steve McClaren heeft dringend behoefte aan doelpunten en ziet in de 22-jarige aanvaller de perfecte aanwinst.

De winterse transfermarkt opent over zes weken. Newcastle wil dan meteen actie ondernemen voor Berahino, die een prijskaartje van zeker 28 miljoen euro heeft. Het contract van de jonge spits, die na een afkoelperiode langzaam weer minuten begint te maken bij West Brom, loopt nog anderhalf jaar door. Newcastle zou ook Andy Carroll op de korrel hebben, maar de spits van West Ham United is op dit moment te duur.

Mocht het tot een deal tussen Newcastle en West Brom komen, dan wordt Berahino vanaf januari de teamgenoot van liefst vijf Nederlanders. Tim Krul, Daryl Janmaat, Vurnon Anita, Georginio Wijnaldum en Siem de Jong spelen op in St. James' Park.