Blind leest statement voor: U zult begrijpen dat het nog moeilijk te bevatten is

Blind leest statement voor: "U zult begrijpen dat het nog moeilijk te bevatten is"

16-11-2015 19:16
2

In de aanloop naar het oefenduel tussen Duitsland en Nederland, dat dinsdagavond op het programma staat, had Danny Blind weinig zin om uitgebreid over de opstelling en tactieken te praten. De bondscoach van Oranje las tijdens een persconferentie een statement voor over de de treurige gebeurtenissen die vrijdag in Parijs plaats vonden. 

"De gebeurtenissen van afgelopen vrijdag in Parijs hebben diepe indruk gemaakt. Dat zeg ik als bondscoach van het Nederlands elftal, namens de spelers en staf. Maar dat zeg ik óók - en vooral - als mens. Vanaf deze plaats wil ik namens Oranje ons medeleven uitspreken aan de nabestaanden van de slachtoffers", tekende het ANP op uit de mond van Blind. 

"U zult begrijpen dat de realiteit bij ons binnen de spelersgroep en staf nog steeds moeilijk te bevatten is. Onze spelers bellen en sms-en met clubgenoten, die vrijdagvond in Stade de France hebben gespeeld", vervolgde de bondscoach. "Ze hebben gehoord hoe aangedaan en geschokt deze spelers waren door de gebeurtenissen. Hoe ze genoodzaakt waren de nacht in het stadion door te brengen. Dan komt het allemaal heel dichtbij."

Selectie en staf van het Nederlands elftal namen maandagmiddag een minuut stilte in acht. Blind vindt het door laten gaan van de oefenwedstrijd tegen de Duitsers een verstandige keuze. "Ik ben vast niet de eerste die het zegt, maar ik vind dat we door deze wedstrijd te spelen een gebaar kunnen maken. Op de eerste plaats is het een gebaar naar de slachtoffers en nabestaanden. Naar het Franse volk. Maar het is ook een signaal in het kader van vrijheid, democratie en solidariteit. Juist sport heeft een verbindende kracht en die moeten we gebruiken."