Held Ibrahimovic bezorgt Zweden en zichzelf ticket voor EK in Frankrijk

Held Ibrahimovic bezorgt Zweden en zichzelf ticket voor EK in Frankrijk

17-11-2015 22:36
3

Zlatan Ibrahimovic staat volgend jaar op het EK in Frankrijk. Denemarken werd dinsdagavond op een 2-2 gelijkspel gehouden, de supervedette scoorde twee keer.

Zweden was in de heenwedstrijd al een paar klassen beter dan de Deense rivalen, maar moest in de slotfase een belangrijk uitdoelpunt slikken. Dat bleek dinsdagavond totaal geen effect te hebben op het vertrouwen van het thuisland. Zweden was opnieuw beter dan Denemarken en kwam al vroeg op voorsprong, nadat Kim Källstrom nog wel de eigen lat had geraakt.

Zlatan Ibrahimovic liet zich uitzakken in de zestien en tikte de bal in de lange hoek achter Kasper Schmeichel: 0-1. De Deense doelman hield zijn ploeg vervolgens op de been met een reeks uitstekende reddingen. Aan de andere kant zag Schmeichel dat de aanvallers weinig tot niets creëerden. Nicklas Bendtner kreeg wel een droomkans, maar miste. Zijn wissel in de tweede helft werd begeleid door een striemend fluitconcert.

Dat was koren op de molen voor de Zweden, die een tandje bijschakelden en opnieuw Ibrahimovic op hun blote knieën mochten danken. De supervedette zette zichzelf achter een vrije trap en bracht Zweden met een prachtig schot in veilige haven. De tegentreffers van Yussuf Poulsen en Jannik Vestergaard in de slotfase kwamen vervolgens te laat. Zweden en Ibrahimovic staan daardoor volgend jaar in Frankrijk, Denemarken blijft thuis.

Meer succes
Ook Oekraïne heeft zich geplaatst voor het EK in Frankrijk. Slovenië kwam dinsdagavond, vier dagen na de 2-0 in het Oostblok, nog wel dicht bij door een vroege goal van Bostjan Cesar, maar wist niet door te drukken. Andriy Yarmolenko profiteerde in de slotminuut van een glijpartij van Kevin Kampl (1-1).

 

Zlatan Ibrahimovic schiet Zweden naar het EK in Frankrijk. Wat een héérlijke vrije trap!!

Posted by Voetbalprimeur on dinsdag 17 november 2015