Mislukt bij Willem II: Streppel had een eigen filosofie, ik zag de dingen anders

Mislukt bij Willem II: "Streppel had een eigen filosofie, ik zag de dingen anders"

18-11-2015 12:17
4

Wiljan Pluim hoopt een contract te verdienen bij Binh Duong FC, een club uit de Vietnamese competitie. Donderdag stapt de transfervrije middenvelder op het vliegtuig. 

De afgelopen jaren speelde Pluim voor Roda JC en Willem II. Bij beide clubs werd de samenwerking in onderling overleg vroegtijd beëindigd. "Bij Roda JC konden ze het vanuit financieel oogpunt niet meer voor elkaar bakken. Anders waren ze in de problemen gekomen. Ik heb daar wel alles gespeeld", legt Pluim (26) in een interview met De Stentor uit. 

In Tilburg lag de situatie iets anders. "Het klikte niet. De trainer had een eigen filosofie, ik zag de dingen anders. Ik zeg dan eerlijk wat ik vind. Dat waardeerde Jurgen Streppel ook, maar hij wist dat we vaak gingen botsen. Daarom hebben we besloten om uit elkaar te gaan."

Komende week gaat hij een week meetrainen bij Binh Duong, dat de afgelopen twee seizoenen kampioen werd van Vietnam. "In Nederland is het lastig geworden. Ik heb wel contact gehad met een aantal clubs. In de Jupiler League voetballen wil ik zelf niet. Aan de ene kant is het niet erg, ik wil graag het avontuur opzoeken."