Heracles laat PSV met rust na draak van een wedstrijd in Almelo

Heracles laat PSV met rust na draak van een wedstrijd in Almelo

22-11-2015 14:22
3

In een draak van een wedstrijd hebben Heracles Almelo en Excelsior de punten gedeeld. Het werd zondagmiddag 0-0 in het duel tussen de de nummers vier en elf van de Eredivisie-ranglijst.

Heracles – Excelsior gaat misschien wel de boeken in als de minst memorabele wedstrijd van het lopende Eredivisie-seizoen. Kansen vielen er nauwelijks te noteren en beide ploegen leken vooral niet te willen verliezen. Dat viel vooral op bij de thuisclub uit Almelo, die als revelatie van de Eredivisie als favoriet het duel met de Kralingers inging.

Alle goede bedoelingen ten spijt, liet de ploeg van John Stegeman nauwelijks iets zien. Daar kon ook de herstelde Oussama Tannane als invaller weinig aan veranderen. In de slotfase kregen Excelsior en Heracles uiteindelijk nog wel een paar mogelijkheden, maar beide doelmannen waren op hun post.

Door het troosteloze gelijkspel in het Polman Stadion blijft Heracles de nummer vier van de Eredivisie. Bij een zege hadden de Almeloërs PSV, dat zaterdagavond op een 2-2 gelijkspel bleef steken bij Willem II, achterhaald. Excelsior blijft de nummer elf van de Eredivisie.