'Van Gaal komt in zoektocht naar nieuwe linksback uit bij twee Nederlanders'

'Van Gaal komt in zoektocht naar nieuwe linksback uit bij twee Nederlanders'

22-11-2015 17:55
11

De kans is groot dat Louis van Gaal in de winterse transferperiode met een dikke portemonnee de markt op gaat. Een nieuwe linksback heeft de hoogste prioriteit bij Manchester United.

Door de beenbreuk van Luke Shaw is de spoeling dun aan de linkerkant van de defensie en dat probleem moet in januari opgelost worden. In Engeland worden vijf namen aan Manchester United gelinkt, waaronder een oude bekende én twee Nederlanders.

De nummer één op het lijstje is volgens Manchester Evening News Ashley Cole. De geroutineerde Engelsman zit op een dood spoor bij AS Roma, waar hij in maart voor het laatst in actie kwam. Van Gaal en zijn technische staf zouden Cole echter zien als een ideale oplossing voor de korte termijn.

Bruno Martins Indi en Jetro Willems worden ook genoemd. Van Gaal koestert warme herinneringen aan de samenwerking met Martins Indi op het WK in Brazilië. De verdediger, die het liefst centraal speelt, staat nu onder contract bij FC Porto, waar hij niet altijd verzekerd is van een basisplek.

Ook Willems komt niet altijd aan spelen toe, maar dat heeft alles te maken met zijn slepende knieblessure. Ondanks dat de PSV'er na de jaarwisseling pas inzetbaar lijkt, zou Manchester United op hem azen. Ricardo Rodriguez (VfL Wolfsburg) en Patrice Evra (Juventus) zijn de andere 'targets'.