City-back werd beïnvloed door 'Parijs': Ik had niet zoveel kracht als normaal

City-back werd beïnvloed door 'Parijs': "Ik had niet zoveel kracht als normaal"

23-11-2015 14:32
6

Manchester City ging zaterdag keihard onderuit in eigen huis tegen Liverpool: 1-4. In de defensie van The Citizens stonden de twee Franse verdedigers Elaquim Mangala en Bacary Sagna. 

Laatstgenoemde speelde geen al te gelukkige wedstrijd en geeft nu te kennen dat de aanslagen in Parijs van invloed waren op zijn prestaties: "Ik werd vrij snel moe en had niet zoveel kracht als normaal." De 32-jarige rechtsback was onder meer betrokken bij de 0-1 van Liverpool, toen hij balverlies leed.

Vorige week was Sagna nog basisspeler tijdens Frankrijk - Duitsland (2-0), toen er buiten het Stade de France aanslagen plaatsvonden in de Franse hoofdstad. Ondanks de heftige week die Sagna achter de rug had, dacht hij wel in staat te zijn om te spelen voor Manchester City. "Mentaal en fysiek was ik in orde, althans, dat dacht ik."

Volgens Sagna is het nu vooral zaak om de gebeurtenissen achter zich te laten en verder te gaan. "Persoonlijk is het niet mijn beste week. Maar dat is het leven en er is niets meer aan te doen."