Alleen Ajax en Feyenoord blijven populair NAC voor: 'We zijn heel dankbaar'

Alleen Ajax en Feyenoord blijven populair NAC voor: 'We zijn heel dankbaar'

23-11-2015 16:05
12

Bij NAC Breda zaten er dit weekend liefst 15.860 toeschouwers op de tribune tijdens het duel met FC Den Bosch. Daarmee kwam de Jupiler League-ploeg in de top-drie bezochte wedstrijden in Nederland. Alleen op wedstrijden van Ajax (47.932) en Feyenoord (47.500) kwamen meer mensen af.

NAC-woordvoerder Perry Hendriks toont zich in gesprek met BredaVandaag gelukkig met de trouwe aanhang. "Als je in de Jupiler League zo veel supporters op de banken hebt zitten, mag je als organisatie alleen maar heel dankbaar en blij zijn dat je zulke fans hebt."

De Bredase club wil graag het toeschouwersrecord van Jupiler League breken. Dat record staat momenteel op 16.015 bezoekers, bij Roda JC – NEC. "Tegen FC Den Bosch zaten we er 155 naast", constateert Hendriks.

Het doel is om 11 december het record te verbreken. "Op die dag vieren we '40 jaar Avondje NAC', dus wat is nou mooier dan die avond aan de rest van Nederland te laten zien wat dat inhoudt. We leven hier echt naar toe als club. We spelen al een tijdje in op die avond. Mogelijk spelen we die avond om de tweede periodetitel, dus dat maakte het affiche extra mooi."