Dare 2 Zlatan: Winnen, drie keer scoren en iedereen die mijn naam scandeert

Dare 2 Zlatan: "Winnen, drie keer scoren en iedereen die mijn naam scandeert"

25-11-2015 09:10

In Malmö staat woensdagavond alles in het teken van Zlatan Ibrahimovic. De Zweedse superster keert met Paris Saint-Germain terug in de stad waar hij zijn nationale doorbraak beleefde en nu een heel plein heeft afgehuurd.

"Dit moet een herinnering voor het leven worden", blikt Zlatan vooruit. "Toen ik hoorde dat we tegen Malmö zouden spelen, zei ik meteen: boek het grote plein, dat wil ik. Het duurde even voor ik een antwoord kreeg, maar uiteindelijk heeft iemand van Malmö het geregeld. Ik heb een speciale relatie met Malmö en er is altijd contact gebleven met mensen bij de club. Soms vragen ze mij om advies en ik probeer dan zo goed mogelijk te helpen."

Zlatan heeft ook al een ideaal scenario in zijn hoofd. "Iedereen die hier woont, moet hetzelfde kunnen voelen als ik. Dit overkomt niet veel spelers, maar mij wel. Het perfecte scenario is natuurlijk dat wij winnen, ik drie doelpunten maak en iedereen na afloop mijn naam scandeert", aldus de spits, die ruim 34 jaar geleden werd geboren in Malmö.

"Zlatan wordt op handen gedragen in Malmö", zegt correspondent Dirk Evers tegen de NOS. "Het is hun jongen. Mensen gaan uit hun bol als ze over hem spreken en de club leeft nog steeds van Zlatan. Toch was er ook een bittere toon op de persconferentie. Want Zlatan zei dat mensen hem het succes niet gunden."

Evers doelt in gesprek met de omroep op de uitspraken over de mensen die hem 'in de weg stonden'. "Mensen zeiden dat ik te arrogant was, dat ik me gedroeg als een diva. Nu kom ik terug en ben ik degene die destijds gelijk had. De antwoorden zijn gekomen, al duurde het veertien jaar", aldus de Zweed.