Van den Brom kiest 'aanvallende' jongeling als vervanger van El Hamdaoui

Van den Brom kiest 'aanvallende' jongeling als vervanger van El Hamdaoui

25-11-2015 10:35
2

AZ treedt donderdag in Alkmaar aan tegen Partizan Belgrado. De Alkmaarders moeten het zien te doen zonder Mounir El Hamdaoui, die niet speelgerechtigd is in de Europa League. Trainer John van den Brom kiest Dabney Dos Santos als vervanger van de 31-jarige spits.

Verder kiest de 49-jarige oefenmeester voor dezelfde tien spelers die zondag wonnen van sc Heerenveen (3-1). "Het is een bewuste keuze om de andere tien op hun plek te laten staan en het systeem ook niet te wijzigen, zoals we eerder in Europa deden", vertelt Van den Brom aan De Telegraaf.

Met de negentienjarige Dos Santos kiest Van den Brom voor een heel ander type dan El Hamdaoui. "Dabney is niet dezelfde speler als Mounir, maar speelt wel met dezelfde aanvallende intenties. We veranderen verder niks, want we spelen goed, hebben een goed gevoel, spelen thuis en moeten twee keer winnen om nog te kunnen overwinteren in de Europa League."

AZ heeft uit vier wedstrijden in de groepsfase drie punten gehaald. Er moet donderdagavond gewonnen worden om kans te houden op overwintering in de Europa League.