In het kort: Benfica laat zich verrassen in CL, Groningen met jonkies

In het kort: Benfica laat zich verrassen in CL, Groningen met jonkies

25-11-2015 17:55
1

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Astana en Benfica gelijk
In Kazachstan hebben Astana en Benfica de punten gedeeld. De Portugezen lieten zich in de eerste helft flink verrassen door de thuisploeg, dat nog geen enkel duel gewonnen heeft in de Champions League. Astana kwam echter binnen het half uur op een comfortabele 2-0 voorsprong dankzij doelpunten van Patrick Twumasi en Marin Anicic. In de tweede helft zorgden twee goals van Raúl Jimenez weer voor het evenwicht (2-2).

Astana kan door de puntendeling niet meer overleven in de Champions League, maar mogelijk wel in de Europa League. De hekkensluiter heeft een punt minder dan Galatasaray, dat nog wel een wedstrijd te goed heeft. Atlético Madrid is tweede met drie punten meer dan de Turken. Benfica heeft nu drie punten meer dan Atlético, dat de koppositie vanavond dus kan overnemen.

Gronings drietal mee naar Frankrijk

FC Groningen reist met Desevio Payne (19), Glenn Bijl (20) en Gijs Jasper (19) af naar Marseille voor de Europa League-confrontatie tegen de L'OM. Het drietal kan daardoor zijn Europese debuut maken. Voor Groningen staat er niks meer op het spel in de Europa League. De ploeg van trainer Erwin van de Looi heeft slechts één punt.

Martinez wil verlengen
Javi Martinez staat open voor een langer verblijf bij Bayern München. Hoewel de Spanjaard mede door blessureleed niet veel aan spelen toekomt in Beieren, is hij gelukkig in zijn huidige woomplaats.  "Ik zou graag bijtekenen", bevestigt de verdediger in Sport BILD. Het huidige contract van Martinez loopt nog door tot medio 2017.

'Racistisch' Dynamo Kiev aangepakt
De ethische commissie van de UEFA heeft dinsdag laten weten dat Dynamo Kiev de komende twee Europese wedstrijden achter gesloten deuren zal moeten afwerken. Dit als gevolg van het schandalige gedrag van enkele fans van de club uit Oekraïne. In het Champions League-duel met Chelsea van enige tijd geleden maakten supporters zich schuldig aan racistische uitingen. Mensen met een donkere huidskleur werden daarnaast op de tribunes aangevallen. Een derde wedstrijd is toegevoegd als voorwaardelijke straf. Dynamo moet bovendien een boete van liefst 100.000 euro betalen. 

Wedden

Meer odds

Van Veldhoven ontslagen door Westerlo
Harm van Veldhoven is dinsdag ontslagen door Westerlo. Na zestien speeldagen in de Belgische Jupiler Pro League is Westerlo hekkensluiter en daar is de oefenmeester voor geslachtofferd. Westerlo verloor afgelopen vrijdagavond nog kansloos met 5-0 van AA Gent. 'We hopen dat deze maatregel het gewenste effect zal ressorteren en dat de negatieve sportieve spiraal eindelijk kan omgebogen worden en Het Kuipje weer kan bruisen', laat Westerlo weten in een statement op de website. Van Veldhoven was in het verleden onder meer trainer van Roda JC.