FC Twente heeft het imago van een talentvolle speler flink beschadigd

"FC Twente heeft het imago van een talentvolle speler flink beschadigd"

25-11-2015 17:37
9

Kyle Ebecilio voelt zich belazerd door FC Twente. De zaakwaarnemer van de middenvelder is van mening dat er een soelletje met hem en zijn cliënt is gespeeld. 

Ebecilio gold vorig seizoen nog lange tijd als een belangrijke speler bij Twente, maar tot zijn verbijstering was hij plotseling uit beeld. Dat kwam niet meer goed en in het kamp-Ebecilio denken ze te weten waarom. Investeringsbedrijf Doyen Sports voert een streng beleid binnen de Twentse club. Voor een bepaalde datum moesten er enkele spelers worden verkocht, en dat er anders een geldboete van 1,4 miljoen euro uitgedeeld zal worden.

"In het geval van Kyle betekent dus dat hij voor de zomer moet zijn getransfereerd. Met deze wetenschap in het achterhoofd vallen voor ons de puzzelstukjes steeds meer in elkaar. Het verklaart eigenlijk gewoon waarom Kyle opeens niet meer werd opgesteld bij FC Twente", aldus een woerdvoorder van managementbureau P4P tegen het Algemeen Dagblad.

"Begin dit seizoen kreeg hij amper een serieuze kans tijdens de voorbereiding, ook niet toen de selectie kwalitatief vrijwel helemaal was uitgehold. Daar hebben de afspraken in de geheime contracten een bepalende rol ingespeeld. De clubleiding van FC Twente heeft Ebecilio gewoon willens en wetens buitenspel willen zetten en heeft volgens ons daarbij het imago van een talentvolle speler flink beschadigd. Kyle is één van de vele slachtoffers van het absurde beleid dat een paar mensen daar jarenlang hebben uitgestippeld. Wij gaan het onderzoek van de KNVB en de FIFA op de voet volgen, dat mag duidelijk zijn."