Twente-leiding komt met verklaring: 'De moeilijkste fase van ons 50-jarig bestaan'

Twente-leiding komt met verklaring: 'De moeilijkste fase van ons 50-jarig bestaan'

25-11-2015 18:04
12

De situatie bij FC Twente is bar en boos. Nu er na het uitlekken van Doyen-documenten puntenaftrek en mogelijk zelfs gedwongen degradatie dreigt voor de geplaagde club uit Enschede, voelt de leiding zich geroepen om te reageren. Dat deed het dinsdagmiddag, bij monde van directeur Gerald van den Belt (foto). 

'FC Twente bevindt zich in de moeilijkste fase van haar 50-jarig bestaan. Het is duidelijk dat er heel veel nodig is om de toekomst van de club zeker te stellen. Daarom zijn er vanaf begin dit jaar en afgelopen zomer enorme stappen gezet om de club financieel en organisatorisch weer gezond te krijgen. Daar gaan we onverminderd mee verder', begint zijn verklaring. 

'We liggen volledig op schema met het Plan van Aanpak zoals dat afgelopen zomer is goedgekeurd door de KNVB. Onderdeel van dat Plan van Aanpak zijn nieuwe financiële afspraken met partijen die leningen hebben verstrekt aan FC Twente', gaat Van den Belt verder. 'Die stappen konden echter niet voorkomen dat we nu opnieuw qua vertrouwen in zwaar weer zijn komen te verkeren. Het bestuur is onaangenaam verrast door de gisteren opgedoken documenten en is nu drukdoende om de KNVB zo snel mogelijk duidelijkheid te verschaffen.'

Van den Belt laat weten dat Twente bij Doyen inmiddels het verzoek heeft neergelegd om 'alle relevante informatie' te delen. De Tukkers hopen aan het einde van de week meer openheid van zaken te geven over de hele situatie.