In het kort: Facebook-oproep voor Twente, geen uitfans in Frankrijk

In het kort: Facebook-oproep voor Twente, geen uitfans in Frankrijk

26-11-2015 22:20

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Heubach vraagt om Twente-steun
Oud-speler Jeroen Heubach zit met de penibele situatie van FC Twente in de maag. Via Facebook doet hij een oproep aan de fans om naar de laatste training voor het duel met Willem II te komen. 'Toeters en bellen zijn toegestaan', zo valt er te lezen. 'Twente is van ons, alle steun is nu nodig.'

Geen uitsupporters Franrkijk
De Franse voetbalbond heeft laten weten dat er zeker tot half december geen uitsupporters worden toegelaten bij wedstrijden in de Franse competities. Frankrijk heeft naar aanleiding van de aanslagen in Parijs de noodtoestand afgekondigd. En deze zal nog even van kracht blijven en zijn uitwerking hebben op sportevenementen zoals de voetbalwedstrijden, zo meldt Reuters.

Dortmund verliest in Europa League
Borussia Dortmund heeft donderdagavond een nederlaag geleden tegen FK Krasnodar. In het Zuid-Oosten van Rusland werd het 1-0 voor de thuisploeg. De winnende treffer viel al na twee minuten. Mamaev scoorde vanaf de strafschopstip. Dortmund was in Groep C van de Europa League overigens al geplaatst voor de volgende ronde. De Russen zijn dat door de zege inmiddels ook. 

Saillant moment voor Jonk-zaak
De arbitragezaak die Ajax heeft aangespannen tegen Wim Jonk dient op 16 december in Zeist. Ajax wil Jonk, hoofd opleidingen, ontslaan, omdat hij weigert aan te schuiven bij de vergaderingen van het technisch hart van de club. Dat meldt het Algemeen Dagblad. Opvallend is de datum van de arbitragezaak, want een dag later op 17 december, heeft een ledenvergadering van de club plaats.

Negatief record De Boer mogelijk
Voor Frank de Boer dreigt een negatief record mocht Ajax donderdag verliezen van Celtic in de groepsfase van de Europa League. Hij leed met Ajax tot dusver twintig nederlagen in 47 Europese duels. Alleen Guus Hiddink verloor vaker met één Nederlandse club in Europees verband. De voormalig bondscoach trok met PSV 21 keer aan het kortste eind in 63 wedstrijden.

Verhoek lijkt te breken
Het ziet er sterk naar uit dat John Verhoek bezig is aan zijn laatste seizoen in dienst van FC St. Pauli, dat uitkomt in de 2. Bundesliga in Duitsland. De spits is 26 jaar en heeft een contract tot het einde van dit seizoen. Vooralsnog lijkt het er, mede door de prestaties van de aanvaller, niet op dat hij verlengt. Dat stelt het Duitse Fussball Transfers. Tot op heden heeft Verhoek dit seizoen 189 minuten gemaakt.