Celtic-speler loopt na Ajax-doelpunt van het veld: 'Niet serieus, toch?'

Celtic-speler loopt na Ajax-doelpunt van het veld: 'Niet serieus, toch?'

27-11-2015 09:22
2

De supporters van Celtic zijn niet blij met Charlie Mulgrew. De Schotse middenvelder viel in de tweede helft van de Europa League-confrontatie tegen Ajax in, maar leek na de 1-2 van Vaclav Cerny zomaar van het veld te lopen.

Mulgrew kwam in de 66e minuut binnen de lijn voor Tom Rogic, met de bedoeling een beslissing te forceren bij een 1-1 tussenstand. Het liep anders. Door een doelpunt van Cerny drie minuten voor tijd ging Ajax met de drie punten aan de haal. Na de Amsterdamse treffer was in de herhaling te zien hoe Mulgrew vervolgens het veld afliep.

Dat zette kwaad bloed bij de Celtic-fans, die de middenvelder nooit meer hoefden te zien als bewezen zou worden dat hij zonder reden de spelerstunnel opzocht. De waarheid ligt echter anders, stelt Mulgrew. Hij laat in een verklaring op Instagram weten dat een blessure hem dwars zat. Celtic moest daardoor de wedstrijd afmaken met tien man.

'Voor alle mensen die denken dat ik zomaar van het veld ben gelopen: jullie kunnen niet serieus zijn? Ik heb na mijn invalbeurt een blessure opgelopen', schrijft Mulgrew. 'Het is verschrikkelijk om wéér geblesseerd te raken, nadat ik zo hard heb gewerkt om terug te keren. Dit is een klap.'