Van Gaal moet transfer toelichten: Hij heeft tot nu toe weinig bijgedragen

Van Gaal moet transfer toelichten: "Hij heeft tot nu toe weinig bijgedragen"

27-11-2015 14:48

Manchester United-manager Louis van Gaal heeft vrijdag uitleg gegeven over de transfer van James Wilson. De negentienjarige spits vertrok tot verbazing van velen op huurbasis naar Championship-club Brighton and Hove Albion, ondanks het feit dat Van Gaal dun in zijn aanvallers zit.

"Hij heeft tot nu toe weinig bijgedragen", zei Van Gaal vrijdag. "Hij heeft wat minuutjes in de Premier League gespeeld en een paar minuten in de beker en maakt niet altijd deel uit van de wedstrijdselectie. Spelers van zijn leeftijd hebben speeltijd nodig en ik kan me voorstellen dat fans zeggen dat het belachelijk is, omdat we moeilijk scoren. Maar dat is een gedachte voor de korte termijn."

"We moeten eraan denken wat beter is voor een speler van Wilson. Op dit moment heeft hij weinig opties om op een hoger niveau te spelen. We geloven in hem, dus hij moet zich elders ontwikkelen. Als we hem nodig hebben, kunnen we hem terugroepen", aldus Van Gaal over het talent, dat dit seizoen twee keer in actie kwam voor Manchester United. Hij maakte in mei 2014 zijn debuut voor de Engelse topclub.