Gustafson: Hoe kan PSV dan in hemelsnaam van United en Wolfsburg winnen?

Gustafson: "Hoe kan PSV dan in hemelsnaam van United en Wolfsburg winnen?"

28-11-2015 16:27
6

Simon Gustafson (20) heeft zich in de afgelopen maanden opgewerkt tot basiskracht van Feyenoord. De Zweedse middenvelder kijkt zijn ogen uit in de Eredivisie, zo vertelt hij in een interview met ELF Voetbal Magazine. 

"Het niveau in de Eredivisie ligt hoger dan in Zweden. Voor mij is het een stap voorwaarts", stelt Gustafson, voor wie Feyenoord in de zomer 1,5 miljoen euro betaalde aan BK Häcken. "Af en toe zijn de mensen vrij negatief over het niveau van de Eredivisie. Daar begrijp ik niets van om eerlijk te zijn. Dan denk ik: hoe kan PSV dan in hemelsnaam van Manchester United en Wolfsburg winnen? Dat zegt toch genoeg?"

Zijn mooiste ervaring in het shirt van Feyenoord was de eerste Klassieker tegen Ajax. De Rotterdammers wonnen een bekerduel in eigen huis met 1-0. "Die avond zal ik niet snel vergeten", vertelt Gustafson. "De beleving van de supporters, de strijd op het veld, de blijdschap na afloop op het veld en in de kleedkamer, zoiets had ik nog nooit meegemaakt. Wat valt er als voetballer na zo'n avond nog te wensen?"