Engelse topclubs krijgen signaal: 28 miljoen niet genoeg voor toptalent

Engelse topclubs krijgen signaal: 28 miljoen niet genoeg voor toptalent

01-12-2015 11:05

Jack Butland is het grootste keeperstalent van Engeland en wordt door Engelse media gelinkt aan een transfer. De 22-jarige doelman is dit seizoen doorgebroken bij Stoke City na het vertrek van Asmir Begovic en presteert uitstekend. Manager Mark Hughes laat aan Sky Sports weten dat zijn doelman niet zal vertrekken.

In maart tekende Butland nog een nieuw, vierjarig contract bij de Potters en is de onbetwiste nummer één onder de lat. "Jack gaat nergens heen", wijst Hughes geïnteresseerde clubs de deur. "Hij ontwikkelt zich goed, maar hij is nog jong en is pas net onze eerste doelman. Jack wordt in de gaten gehouden, maar dat gebeurt al langer", aldus de Stoke-manager.

Ook zit Butland al een tijdje bij de selectie van het Engelse elftal. De jonge doelverdediger maakt goede kans om met Engeland mee te gaan naar het EK in Frankrijk. Daarbij is het volgens zijn trainer belangrijk om veel te spelen in aanloop naar het toernooi. "Hij heeft de wekelijkse ervaring van de Premier League nodig om zich te blijven ontwikkelen. Hij heeft zich tot nu toe geweldig ontwikkeld. Nu gaat het erom dat hij goed blijft presteren."

Mochten er toch clubs aankloppen tijdens de winterse transferperiode, dan zullen ze met veel geld moeten komen. Op de vraag of 28 miljoen euro genoeg was, antwoordde Hughes: "Vind je dat een goede prijs? Nee, we hangen geen prijskaartje om Jack's nek."