PSV dompelt Vitesse in slotminuut in rouw en grijpt vaderlands record

PSV dompelt Vitesse in slotminuut in rouw en grijpt vaderlands record

05-12-2015 21:32
33

Vitesse en PSV leken op een doelpuntloos gelijkspel af te stevenen, maar in de absolute slotfase trokken de Eindhovenaren het duel alsnog naar zich toe. Grote man aan PSV-zijde luistert naar de naam Jorrit Hendrix.

Het was een bijzonder duel voor PSV'er Davy Pröpper. De middenvelder debuteerde in 2010 in het shirt van Vitesse en speelde met de Eindhovenaren voor het eerst tegen de club waar het voor hem allemaal begon. Na een kleine tien minuten raakte uitgerekend Pröpper de paal. Naarmate de wedstrijd vorderde, leek het erop dat Vitesse het spel bepaalde. PSV-goalie Jeroen Zoet kon maar net voorkomen dat Vitesse via Oliinyk op voorsprong kwam.

Wedden

Meer odds

In de tweede helft poogde de ploeg van Phillip Cocu het heft in handen te nemen, al was PSV nog steeds zoekende. Twintig minuten voor tijd werd PSV'er Santiago Arias naar de grond gewerkt, maar scheidsrechter Kevin Blom weigerde een pingel te geven. Ruud Brood, de rechterhand van Cocu, werd vervolgens naar de tribune verwezen wegens aanmerkingen op de leiding. PSV ging naarstig op zoek naar een treffer, maar Room wist Moreno van een doelpunt te weerhouden.

In de slotfase kreeg Vitesse dé kans om op voorsprong te komen, maar Rashica slaagde erin om deze gigantische kans onbenut te laten, tot grote opluchting van PSV. Even later was het Solanke die maar net over kopte. Terwijl Vitesse op de overwinning joeg, kreeg het vanuit een counter via Hendrix de deksel op de neus. De treffer van Hendrix leverde tevens een vaderlands record op. De Eindhovenaren hebben nu voor de 42e keer op rij gescoord.