FC Utrecht houdt zich met tien man staande tegen pover De Graafschap

05-12-2015 21:36

FC Utrecht heeft zaterdagavond een minimale zege geboekt bij hekkensluiter De Graafschap: 0-1. Rico Strieder werd in Doetinchem matchwinner. Utrecht speelde 25 minuten met tien man, na rood voor Mark van der Maarel, maar de thuisploeg wist het overtal niet uit te buiten.

In de eerste helft ging het duel op De Vijverberg gelijk op. Er gebeurde weinig, beide ploegen kregen een paar kleine kansjes. Op slag van rust werd de ban gebroken door Strieder. De Duitse middenvelder schoot vanaf de rand van het strafschopgebied raak.

Na de rust kon De Graafschap weinig potten breken, maar na de rode kaart van Van der Maarel - in een tijdsbestek van enkele minuten kreeg de aanvoerdervan Utrecht tweemaal geel - leek het tij te keren.

Dat liep echter anders. De Graafschap kon totaal niet omgaan met de overtalsituatie. Utrecht zakte in en de ploeg van Jan Vreman mocht het spel maken. Dat leverde welgeteld nul uitgespeelde kansen op. Logisch gevolg: de twaalfde nederlaag van het seizoen. Utrecht stijgt door de zege naar de achtste plek in de Eredivisie.