'Altijd wat' bij FC Utrecht: Daarin moeten we echt slimmer gaan worden

'Altijd wat' bij FC Utrecht: "Daarin moeten we echt slimmer gaan worden"

06-12-2015 09:55

FC Utrecht won zaterdagavond met 0-1 van De Graafschap. Rico Strieder was de matchwinner en trainer Erik ten Hag was dan ook tevreden met de drie punten. Al zag hij ook verbeterpunten.

"Tactisch hebben we goed gespeeld", analyseert de trainer op de persconferentie na de wedstrijd. "We kregen ruimtes op het middenveld om te voetballen. Daar had Rico een heel sterk rol in. Hoe hij het vandaag tactisch invulde: een heel groot compliment."

Utrecht had het in Doetinchem niet al te moeilijk, maar veroorzaakte zelf de problemen toen Mark van der Maarel zijn tweede gele kaart kreeg. "Met tien tegen elf kregen we het toch nog even moeilijk. We hebben als ploeg nog stappen te maken in stabiliteit en volwassenheid er is bij ons in uitwedstrijden altijd wel iets aan de hand. Daarin moeten we echt slimmer gaan worden."

Ook de misbaar die Nacer Barazite maakte na zijn wissel, zat Ten Hag niet lekker, zo gaf hij eerder al aan. "Hij moet het teambelang vooropstellen. Hij maakt stappen, maar als we echt door willen groeien dan moeten sommigen echt volwassener worden", zei de oefenmeester tegen FOX Sports.