Ajax-uitblinker ziet mooie toekomst voor zich: Dat gevoel moeten we vasthouden

Ajax-uitblinker ziet mooie toekomst voor zich: "Dat gevoel moeten we vasthouden"

06-12-2015 11:50
9

Viktor Fischer was zaterdagavond de grote man bij Ajax. Waar hij in het duel met PEC Zwolle vorige week (0-2 winst) kans op kans vergat af te maken, was het tegen SC Heerenveen twee keer raak. De Deen is dan ook tevreden over de wedstrijd, die door de ploeg van Frank de Boer uiteindelijk met 5-2 werd gewonnen.

"Ik denk dat ik drie of vier wedstrijden niet heb gescoord. Dan is zo'n goal voor mij hartstikke belangrijk, en het was ook een hele mooie", vertelde Fischer na afloop van het duel in gesprek met de NOS

Wedden

Meer odds

"Uiteindelijk raak je hem of goed óf net niet, óf helemaal niet", vervolgde Fischer, die vertelt het zelfvertrouwen niet kwijt te raken wanneer hij veel opeenvolgende kansen mist. "Ik had tegen Zwolle het gevoel dat ik er een of twee zou maken, alleen je moet ze wel maken."

Ajax kent haar beste seizoenstart sinds 1997 en als het aan Fischer ligt wordt dat beloond met een landstitel. "Natuurlijk gaan we voor het kampioenschap en ik denk dat we daar ook meer dan goed genoeg voor zijn. Alleen we moeten scherp blijven en het ritme houden en nog beter worden als team; dan kunnen we kampioen worden. Het maakt dan ook niet uit wie de doelpunten maakt."

"Je hebt altijd het gevoel en het vertrouwen dat we kampioen kunnen worden", ging Fischer verder. "Dat hadden we al in de zomer en nu nog meer, dat gevoel moeten we vasthouden."