NEC-doelman per direct verbannen: Zo zijn we niet getrouwd

NEC-doelman per direct verbannen: "Zo zijn we niet getrouwd"

06-12-2015 21:06
2

Benjamin Kirsten is per direct vertrokken bij NEC, zo werd zondag bekend. De Duitse doelman haalde de woede van de Nijmeegse clubleiding op de hals door plotseling contracteisen te stellen.

Kirsten kampte al vier weken met een meniscusprobleem. "Maar hij gaf aan dat het honderd procent belastbaar was", vertelt algemeen directeur Bart van Ingen aan FOX Sports. "Opeens kwam afgelopen week de boodschap dat hij zich zo snel mogelijk wilde laten opereren. Wij wilden dat hij hier tot de winterstop mee zou wachten. Dat was medisch ook verantwoord, constateerde ons hoofd medische zaken."

'Benjamin bleef erin volharden dat hij geopereerd wilde worden. Hij wilde alleen keepen als zijn contract (dat op 31 december zou aflopen, red.) met minstens anderhalf jaar werd verlengd. Daar moesten we uiterlijk maandag op reageren. Maar zo zijn wij niet getrouwd, dan heb je aan ons een slechte metgezel. Wij wilden ons als club niet voor het blok laten zetten en hebben daarom besloten om per direct uit elkaar te gaan."

Kirsten zadelde NEC met zijn eisen met een lastig probleem op, want momenteel zijn Hannes Háldarsson en Joshua Smits, de overige doelmannen, ook geblesseerd. "Benjamin wist dus hoe we ervoor staan. Ik had, om het netjes te zeggen, meer coöperatie van hem verwacht. Door de manier waarop hij zich opstelde, kwamen we voor een voldongen feit te staan. Daar waren wij niet zo blij mee.'