Faber begrijpt niks van vertrokken NEC'er: Dit hoort niet

Faber begrijpt niks van vertrokken NEC'er: "Dit hoort niet"

07-12-2015 09:58
3

NEC Nijmegen-trainer Ernest Faber moet het met een doelman minder doen in zijn selectie. De club besloot om doelman Benjamin Kirsten de deur te wijzen na een verzoek om een flinke salarisverhoging.

De Duitser liet in het geheim een bodyscan maken en wilde zo snel mogelijk een operatie aan zijn knie laten uitvoeren, zonder dat er volgens de medische staf aanleiding voor was. Ook zou de doelman inzetten op een forse salarisverhoging. Het was de druppel voor NEC. "Een dergelijke gang van zaken hoort niet", aldus Faber tegen het Algemeen Dagblad. Daarmee herhaalt hij als het ware de woorden van NEC-directeur Bart van Ingen.

"Uiteindelijk is er een scheurtje in de buitenmeniscus ontdekt, waarbij een operatie per direct geen noodzaak is. Daarom heb ik Benjamin, na overleg met de medische staf, ook voorgesteld die uit te stellen. Bij een scan komt bij topsporters heel vaak wel een kwaaltje boven water. Hij wilde de gesprekken daarover over het weekeinde heen tillen en tot die tijd niet keepen. Daarop heb ik dus ingegrepen. Voor mij was daarmee het boek Kirsten dicht", aldus Faber.