'Odegaard en 'entourage' woest na volgende 'nee' van Benitez'

'Odegaard en 'entourage' woest na volgende 'nee' van Benitez'

08-12-2015 11:23
93

Martin Odegaard begint te balen van zijn situatie bij Real Madrid. De zestienjarige Noorse middenvelder is opnieuw niet opgenomen in de wedstrijdselectie van De Koninklijke.

Real speelt dinsdagavond in de Champions League tegen Malmö FF. Omdat de club al geplaatst is, een ideale gelegenheid om talenten een kans te geven. Dat Odegaard dit weekend na zestig minuten werd gewisseld bij Real Madrid Castilla, bood hem de hoop op wedstrijdminuten in het eerste. Die hoop blijkt vergeefs. Rafael Benitez heeft de Noor niet nodig.

"Er zijn veel spelers die terugkomen van een blessure. Zij hebben nu ritme nodig", aldus Benitez op een persconferentie. "Helaas is er dus geen ruimte voor de jonge spelers. Alleen Marcos Llorente staat op de lijst, al zie ik hem onderhand niet meer als een speler van de beloftenploeg omdat hij al vaak bij de selectie zit. Over Martin Odegaard zijn we heel tevreden, maar dit is een wedstrijd die we moeten winnen."

Dat laatste klopt niet, want Real is al zeker van de eerste plek in groep A. Volgens de Spaanse krant AS is de entourage rond Odegaard dan ook not amused. Er heerst onbegrip over het wederom uitblijven van een kans op het hoogste podium, iets dat bij de contractondertekening in januari wel was toegezegd.

Ondertussen helpen de prestaties van Odegaard zelf ook niet. De middenvelder, die volgende week zeventien wordt, maakte zijn laatste doelpunt bij de beloften op 21 februari. Volgens AS vinden meerdere teamgenoten bij de beloften dat Odegaard vooral met zichzelf bezig is. Lastig voor Odegaard is bovendien dat hij bij de Castilla-ploeg van Real concurrentie heeft van Enzo Zidane, de zoon van trainer Zinedine Zidane.