Update: Feyenoord laat topjurist in de stal, Gustafson kan op vakantie

Update: Feyenoord laat topjurist in de stal, Gustafson kan op vakantie

08-12-2015 15:38
40

De aanklager betaald voetbal van de KNVB wil Simon Gustafson voor vier duels schorsen, waarvan één duel voorwaardelijk. De Feyenoord-middenvelder deelde zondag een elleboogstoot uit aan Mark-Jan Fledderus tijdens de 3-0 zege op Heracles Almelo.

Feyenoord heeft tot 17.00 uur om te reageren op het voorstel. Gezien de hoogte van de eis, lijkt het onwaarschijnlijk dat Feyenoord in beroep gaat. Dat zou betekenen dat Gustafson alvast met vakantie mag aangezien de competitie nog twee weken duurt voor de winterstop aanbreekt. De 20-jarige Zweed moet dan de competitieduels met FC Groningen en NEC en de bekerwedstrijd tegen Willem ll aan zich voorbij laten gaan.

Wedden

Meer odds

Tonny Vilhena lijkt de aangewezen persoon om de plek van Gustafson over te nemen. De jonge middenvelder mag zich dan mogelijk opmaken voor zijn laatste wedstrijden als Feyenoorder. Hij zou zich in de etalage kunnen zetten voor een winterse transfer, aangezien zijn contract komende zomer afloopt.

Update 15.38 uur: Feyenoord legt zich neer bij de schorsing van Gustafson. Daardoor hoeft Joris van Benthem niet in actie te komen. De huisjurist wist eerder Rick Karsdorp, Eljero Elia en Michiel Kramer wel vrijgesproken te krijgen. Wanneer Feyenoord het na de winterstop opneemt tegen PSV, is Gustafson weer van de partij.