Groep E: mijlpaal voor Messi in Duitsland, AS Roma met schrik vrij

Groep E: mijlpaal voor Messi in Duitsland, AS Roma met schrik vrij

09-12-2015 22:35
1

In Groep E heeft AS Roma zich met pijn en moeite verzekerd van de tweede plaats achter FC Barcelona. De Romeinen kwamen zelf niet verder dan 0-0 tegen BATE Borisov, maar dankten de Catalanen.

Bayer Leverkusen - FC Barcelona 1-1
Leverkusen moest eigenlijk winnen van Barcelona om nog uitzicht te houden op plaatsing voor de volgende ronde van de Champions League. De perspectieven waren vooraf hoopgevend, want de Catalanen traden met een B-ploeg aan. Onder meer Neymar, Luis Suarez en Andrés Iniesta waren niet van de partij. Lionel Messi wel.

De Argentijn bracht Barcelona na twintig minuten op voorsprong en had daarmee een nieuwe mijlpaal te pakken. Voor Messi was het namelijk zijn tachtigste doelpunt in de Champions League. Leverkusen kwam drie minuten later weer op gelijke hoogte via Javier Hernández en kreeg in de tweede helft nog enkele goede mogelijkheden op meer treffers. Het bleef echter bij 1-1, waardoor Leverkusen genoegen moet nemen met een plaats in de Europa League.

AS Roma - BATE Borisov 0-0

Roma had aan een zege op het al uitgeschakelde BATE voldoende om zich zelfstandig te plaatsen voor de knock-outfase van het miljoenenbal, maar stelde in het eigen Stadio Olimpico teleur. De doelpuntloze remise tegen de Wit-Russische club bleek uiteindelijk wel afdoende dankzij de uitslag in Duitsland.