Lamela en Spurs spelen met Monaco, Boëtius maakt eerste goal voor Basel

Lamela en Spurs spelen met Monaco, Boëtius maakt eerste goal voor Basel

10-12-2015 23:00

Tottenham Hotspur heeft in het laatste duel van de groepsfase van de Europa League een ruime zege geboekt op AS Monaca. Het werd op White Hart Lane 4-1, onder meer dankzij een hattrick van Erik Lamela. Tottenham was overigens al geplaatst voor de volgende ronde. Jean-Paul Boëtius tekende op bezoek bij Lech Poznan voor zijn eerste goal in dienst van FC Basel. 

SS Lazio, met Wesley Hoedt in de basis, speelde op bezoek bij Saint-Etienne met 1-1 gelijk. De Italiaanse topclub is in groep G op de eerste plaats geëindigd. Lazio won in zes groepsduels viermaal en speelde tweemaal gelijk. In Frankrijk tekende Alessandro Matri donderdagavond voor de Italiaanse treffer. Saint-Etienne maakte laat gelijk via Valentin Eysseric. De Fransen eindigden op de tweede plek in de poule en zijn dus ook door. 

Tottenham Hotspur - AS Monaco 4-1
Spurs was al geplaatst voor de volgende ronde en had daarom de luxe om onder meer Harry Kane en Jan Vertonghen op de bank te laten tegen AS Monaco, dat in Londen wél een zege nodig had. De Monegasken waren echter kansloos op White Hart Lane. Erik Lamela (foto) tekende binnen veertig minuten hoogstpersoonlijk voor drie treffers. Na de pauze scoorde Stephan El Shaarawy, maar Tom Carroll zorgde voor het slotakkoord: 4-1. Ook wanneer Monaco gewonnen had van Spurs, was dat niet genoeg geweest. Anderlecht boekte namelijk een 2-1 zege op Qarabag en eindigde zo op de tweede plaats in groep J. 

Lech Poznan - FC Basel 0-1
Het FC Basel van Jean-Paul Boëtius boekte donderdagavond een 0-1 zege bij Lech Poznan. De ex-Feyenoorder tekende voor de enige goal van de avond. Basel was al geplaatst voor de volgende ronde. Fiorentina slaagde er in groep I ook in om zich te kwalificeren. Een 1-0 thuiszege op het Portugese Belenenses was voldoende. 

Alle uitslagen

Dnipro - Rosenborg 3-0
Skenderbeu - Lokomotiv Moskou 0-3
Sporting Portugal - Besiktas 3-1
APOEL - Sparta Praag 1-3
Asteras - Schalke 04 - 0-4

Belenenses