Ajacied komt met oplossing: Meedogenlozer zijn en gewoon de bal weg rossen

Ajacied komt met oplossing: "Meedogenlozer zijn en gewoon de bal weg rossen"

11-12-2015 18:17
10

Nemanja Gudelj weet ook even niet waar Ajax het op dit moment moet zoeken. De middenvelder zag donderdagavond lijdzaam toe hoe zijn ploeg geen vuist kon maken tegen het stugge Molde FK. Het Europa League-duel eindigde in 1-1.

"We hebben vier wedstrijden gespeeld, waarvan we er zeker drie hadden kunnen winnen", vertelt de middenvelder tegen ZoominTV. "Als je steeds meer balbezit hebt en vaak ook de kansen hebt om te winnen, dan is het frusterend als je dan niet door bent. Alle goals die we tegen hebben gehad vallen veel te makkelijk. Daar zie je nu het resultaat van", aldus een balende Gudelj. Volgens de Serviër moet Ajax leren van de fouten die het maakt. "We moeten toch meedogenlozer zijn en gewoon de bal weg rossen", sluit Gudelj af.

Alle thuiswedstrijden in de Europa-League eindigden in remises voor Ajax. De uitwedstrijd bij Fenerbahce werd in extremis verloren. In Schotland won de ploeg van Frank de Boer wél. Dat was slechts de tweede overwinning die Ajax dit seizoen wist te boeken in tien Europese duels. Thuis tegen Jablonec won Ajax op de valreep met 1-0.