Vreemde gewaarwording voor oud-Feyenoorder: Honden liepen over het veld

Vreemde gewaarwording voor oud-Feyenoorder: "Honden liepen over het veld"

De verbintenis van Ricky van Haaren bij Dinamo Boekarest is al na een halfjaar ontbonden. Toch heeft de oud-Feyenoorder geen spijt van zijn Roemeense avontuur.

"Je hoopt vooraf dat het anders loopt, maar ik heb geen spijt. Ik heb bij een grote club gespeeld", zegt Van Haaren tegen RTV Rijnmond. Hij zag om sportieve redenen geen heil meer in een langer verblijf bij Dinamo. "De president die mij haalde werd na een maand ontslagen en de trainer (Mircea Rednic, red.) wilde zijn eigen spelers hebben."

Desondanks kijkt de 24-jarige middenvelder met een goed gevoel terug op zijn tijd in Roemenië. "Het waren mooie ervaringen. We wonnen bijvoorbeeld voor het eerst in zes jaar de grote derby tegen Steaua," blikt hij terug. "Je maakt hele andere dingen mee dan in Nederland. Tijdens de training liepen er honden van de trainer over het trainingsveld en dat was eigenlijk heel normaal, maar voor mij was het iets nieuws. Achteraf kan ik daar wel om lachen."

Van Haaren kan nu op zoek naar een nieuwe club. Hij sluit een terugkeer bij zijn vorige club FC Dordrecht niet uit. Enkele maanden geleden had Van Haaren al contact met technisch directeur Marco Boogers. "Hij wist van mijn situatie en had me in de zomer al gebeld, maar toen besloot ik om te blijven. Hij mag altijd bellen. Er is niets concreet, maar ik sta open voor alles."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s