Update: 'Zidane in startpositie om stokje Benitez over te nemen'

Update: 'Zidane in startpositie om stokje Benitez over te nemen'

16-12-2015 15:29
13

Na de nederlaag van Real Madrid afgelopen zondag tegen Villarreal (1-0) lijkt de positie van Madrid-trainer Rafa Benitez onhoudbaar. Volgens Spaanse media is het geduld van voorzitter Florentino Perez op en kan 'de Spaanse ober' niet meer op steun rekenen van het bestuur.  

Zo viel het de Madrileense krant Marca op dat Benitez na de nederlaag van dit weekend geen steun kreeg van bovenaf, terwijl na de nederlaag tegen Barcelona van twee weken terug de directie wél achter de geplaagde trainer bleef staan.

Door de nederlaag liet Real Madrid bovendien na om in te lopen op concurrent Barcelona, dat gelijkspeelde tegen Deportivo la Coruna. Ook het passeren van middenvelder Toni Kroos ten faveure van Casemiro lijkt voor Perez reden te zijn om op korte termijn een nieuwe trainer aan te stellen: Zinedine Zidane, nu nog trainer van het tweede elftal.

Niet alleen van bovenaf, ook binnen de spelersgroep lijkt het vertrouwen in Benitez te zijn verdwenen. Volgens Marca heeft de voormalig trainer van onder andere Liverpool en Napoli zijn krediet verspeeld bij sterspelers als Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos en James Rodriguez. Zij zien liever nog vandaag dan morgen Zidane als nieuwe trainer voor de groep staan.

Update 15.29: Zinedine Zidane wordt in de startpositie gebracht om Rafa Benitez te vervangen als coach van Real Madrid. De Fransman staat volgens L'Equipe 'voor de poorten van het Bernabéu' en gaat aan de slag als de zittende hoofdtrainer inderdaad op straat wordt gezet. Zidane staat nu nog aan het roer bij Castilla, het tweede team van Real.