Opmerkelijk transferverzoek bij PSV: Locadia wilde een tattoo voor mij betalen

Opmerkelijk transferverzoek bij PSV: "Locadia wilde een tattoo voor mij betalen"

19-12-2015 11:12
5

Tattoos zijn haast niet meer weg te denken bij voetballers. Maar PSV-directeur Toon Gerbrands wil er persoonlijk niets van weten. De bestuurder reageert op één van de nieuwe trends in de voetballerij.

"Het is de grootste innovatie in de topsport om de nieuwe generatie te begrijpen", zegt Gerbrands in gesprek met De Volkskrant. "Toen Jürgen Locadia zich niet zo prettig voelde bij ons, vroeg hij aan mij: is dat niks voor jou? Als ik weg mag, betaal ik voor jou een tattoo. Gelukkig presteert Locadia nu uitstekend bij PSV. En hoef ik geen tattoo te dragen."

Wedden

Meer odds

Gerbrands ziet ook dat iedere voetballer op zoek is naar zijn eigen identiteit. "Met tattoos, ringen of een hoed als Memphis Depay. Bij PSV hadden we een speler zonder tattoo. Ik was al verbaasd, maar hij droeg een gouden tand. Deze generatie is bezig met lifestyle, de jonge speler is individualistisch ingesteld."

"Toen ik hoorde dat Cristiano Ronaldo in Madrid een compleet restaurant huurt om met vrienden te gaan eten, was mijn eerste reactie: dit gaat nergens over", vertelt Gebrands. "Nu begrijp ik dat hij geen andere keuze heeft. Voetballers van dat kaliber kunnen niet meer ongestoord ergens eten, dan staat meteen op Twitter waar ze zitten en wat ze bestellen. En voor de deur wachten drommen mensen op een foto."

"Ik ontdekte dat Memphis in Eindhoven zijn hond ging uitlaten met een zonnebril op, een petje over zijn hoofd of een capuchon op", gaat de oud-bestuurder van AZ verder. "Hij zei: als ik dat niet doe, wil ik de eerste twintig mensen nog een handtekening geven. Daarna loop ik door en krijg jij brieven, waarin ik een arrogante voetballer word genoemd die te veel verdient."